top of page

Shit, ik heb zelf geen klankbord.

Het zal eind 2015 geweest zijn wanneer ik weer eens in gedachten verzonken de weg op automatische piloot aan het vervolgen was. Gelukkig haalt mijn GPS me op de juiste tijdstippen uit mijn creatieve roes.


Ik was toen al 6 jaar klankbord voor zoveel ondernemers en vond het wel eens tijd om zelf ook eens deel uit te maken van een echt lerend en onderwijzend denktankachtig iets. Een raad van wijzen, wijzen vanuit echte ervaringen en niet zozeer of niet noodzakelijk gestaafd met grote diploma’s. Gewoon wijzen doordat ze zelf al goede en evenzeer minder goede ervaringen hadden gehad. Wijzen die recht van spreken hadden door elk op hun manier een stuk te hebben bijgedragen aan de Vlaamse economische welvaart. Wijzen waar ik ook mijn gewaardeerd kennis-ei aan kwijt kon. Machtig, vond ik het. Een echte Raad der Wijzen. Het gaf me zelfs een beetje een ridderlijk gevoel.


Zoals van een verstandige chauffeur verwacht wordt, parkeerde ik me even aan de kant, opende ik Transip domeinnamen en gaf ik www.raadderwijzen.be in om tot mijn grote verbazing vast te stellen dat deze nog door niemand geclaimd werd. Een druk op de knop en 6,95€ verder was dit domein van mij.


12 leek me ook een goed getal (ik had overigens maar 12 stoelen in mijn “Raadzaal”). 12 ondernemers, mij inbegrepen, die elkaar 12 keer per jaar maandelijks ontmoeten om er telkens 12 hedendaagse onderwerpen op 120 minuten door te jagen. Onderwerpen waar elke ondernemer mee zit, hedendaags en dus steeds veranderlijk en verrassend. Tjackaa!

Met een grote glimlach reed ik verder en een goede drie maand later was de eerste zitting al een feit. Boenk erop, gezellig, to-the-point, bijzonder leerrijk, hedendaags en voornamelijk gericht op het individueel resultaat van elk lid.


Eén Raad was mijn doel, maar ook bij mij kruipt het gepassioneerd ondernemersbeestje waar het niet gaan kan. Vandaag, 7 jaar later, zijn er 5 actieve Raden, één SalesRaad en een Intrapreneurs- en MarketingRaad boven de doopvont. Vandaag passeren 66 ondernemende leden maandelijks de Raadzaal en mogen we daar binnenkort nog 22 gepassioneerde en leergierige toppers bijtellen.


Het maakt me zo intens gelukkig.


Meer over de Raad der Wijzen lees je HIER.

Alle Raden op een rijtje dan weer HIER.


Tot binnenkort!

Piet

De Raadzaal.

Comments


bottom of page